Produkt

Aceto Balsamico Tradizionale Di Modena D.O.P EXTRA VECCHIO - 25 ÅR

DKK1,200.00

Beskrivelse

Denne unikke og ekstraordinær Balsamico er resultatet af en passioneret og ikke mindst seriøs Acetaia, som igennem flere generationer har fremstillet balsamico i det typiske oprindelsesområde omkring Modena.

Området omkring Modena, hvad der som engang var hertugdømmet Estense, er at betragte som hjertet for fremstilling af Aceto Balsamico. Det var under hertugdømmet Estense, at balsamico blev verdenskendt. Denne velsmagende ’eliksir’ der stammer fra Emilia Romagna bredte sig hurtigt til det nordlige italien og blev doneret og værdsat af de europæiske kongehuse.

Den dag i dag er Aceto Balsamico tradizionale di Modena som enten ’affinato’. (12 år) eller Extra Vecchio (25 år) stadig betragtet som en unik kulinarisk gourmet oplevelse der overasker dine sanser.

En aceto Balsamico tradizionale di Modena Dop ’produceres’ ikke den ’fremstilles’. Den er et resultat af en eneste ingrediens: vindrue-most.

Acetaia Estense anvender Trebbiano, Lambrusco e Berzemino.

Derudover er den brug for en store doser af passion, tid og tålmodighed !

Denne balsamico kan ikke sammenlignes med andre balsamicoeddiker på markedet, der indeholder eddike, tilsætningsstoffer og aroma.

Vores balsamico fremstilles ved at de høstede druer presses til most. Mosten koges over direkte varme i en åben beholder (en såkaldt -vasi). Derefter skal den ældes på træfade og lagres i mindst 25 år i egetræstønder.

En ægte ’Aceto Balsamico Tradizionale Di Modena D.O.P’ i version ’affinato’ eller ’stravecchio’ – som det vi forhandler skal altid være hældt på en lille glasamfora designet fra Giorgetto Giugiaro i 100 ml. Den skal have sit eget nummer og leve op til følgende:

Udseendet er mørkebrunt, tyk/densitet cremet og smagen er kendetegnet ved en usædvanlig kompleksitet, der er fremhæves med stor olfaktorisk intensitet, harmoni med smagen.

En sammensmeltning af sødt og surt som vil overasker dine sanser, er det der gør denne balsamico til noget særligt.

I køkkenet kan den bruges på de fine stykker kød, fisk og skaldyr, dessert og is. Men også på frugt som jordbær, ananas, figner osv. Denne balsamico er perfekt på et godt stykke Parmigiano Reggiano på minimum 30 måneder.

En balsamico som denne er har en lang historie bag sig og det er også et dyrebart eksemplar som adskiller sig fra andre typer balsamico på marked – så brug den med omtanke.

Vi anbefaler, at der er i huset en balsamico-ansvarlig! En der opbevarer og passer godt på den lille skat i huset. Når du har gæster i huset og gerne vil tilbyde en kulinarisk oplevelse, kan man gøre som i Italien, hvor værten går rundt om bordet og omhyggeligt hælder en halv dråbe på gæsten ret.

Du behøver ikke anvende meget af ’stravecchio’ idet den har en meget rig, fuld og overvældende smag takket være sin lange lagring. Man skal beskytte balsamico mod kulde, varme og direkte lys eksponering. Du bør opbevare din balsamico mellem 15-17 grader.

Acetaia Estense anvender kun naturlige ingredienser  i søgen efter den højeste kvalitet af deres balsamico. De anvender kun råvarer af italiensk oprindelse, men respekterer også kundernes sikkerhed og af denne grund følges produktionscyklussen for Aceto Balsamico Tradizionale balsamico di Modena DOP og Aceto Balsamico Modena IGP som er under kontrol af certificeringsorganerne Kiwa Cernet og CSQA og godkendt af det italienske landbrugsministerie.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Aceto Balsamico Tradizionale Di Modena D.O.P EXTRA VECCHIO – 25 ÅR”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Tranevej 23
5000 Odense C

Telefon: 31 66 54 84
CVR: 41901403

anna@italianna.dk

Læs handelsbetingelser

 

Tranevej 23
5000 Odense C

Telefon: 31 66 54 84
CVR: 41901403

anna@italianna.dk
Læs handelsbetingelser