Beskrivelse
Italiannas Guanciale er lavet af 100% italiensk svinekød. Håndlavet og i begrænset mængde, og selvfølgelig uden konserveringsmidler, gluten og laktose.
Ingredienser: Svinekød, salt, krydderier og dextrose. Lufttøret og modneti 100/120 dage. Et håndværks produkt som ikke kan vejes præcis som det industriprodukt, som man er vant til at købe i supermarkedet.
Hvad er guanciale
Guanciale er udskæringen fra svinets kind (Guancia på italiensk), krydset af magre anstrøg af muskler med en komponent af værdifuldt fedtstof, med en sammensætning, der er forskellig og adskiller sig fra svinefedt (rygfedt) og pancetta (mavefedt) og bacon (røget og produceret fra forskellige køddele af grise): konsistensen er blødere sammenlignet med pancetta og med egen karakteristiske smag.
Organoleptiske egenskaber
Italiannas guanciale er et mesterværk af balance, rundhed og harmoni mellem aromaer og smag. Meget klassisk, en flot trekant af kød dækket med et tykt lag peber og chili peber, der er godt fordelt, håndværksmæssigt men velholdt, og viser en skive med en dejlig balance mellem fedtfattig, godt marmoreret muskel og let lyserødt hvidt fedt. Duften er sød og omsluttende, minder om krydderier, vin, kælderen, minder om røg og pejs, men også wienerbrødets verden med dets berusende noter af mælk, flødesmør, kiks og ristet tørret frugt. Utrolig og spændende. I munden er det saftigt (saftig, meget opløseligt og spændende, med en let krydret antydning og et meget sødt og cremet fedt, der smelter ved kontakt med ganen. Intensiteten og vedholdenheden er også stratosfærisk.
Guanciale i køkkenet
Der er flere måder at nyde guanciale i køkkenet: De fleste vil forbinde guanciale med de klassiske italienske opskrifter som: Carbonara, matriciana og gricia, men guanciale kan nydes også skåret i meget tynde skiver på ristet varmt brød eller grøntsager som forretter til særlige lejlighed. Det kan steges på pande og tilføjes salater og æggekager, nydes rå i sandwich eller foccacia tilpasset med grillede eller friske grøntsager eller rullet om grissini og serveret som antipasto/tapas eller aperitif … velbekomme!
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.