Beskrivelse
Lazzone er en pecorino ost ‘lavet’ og ikke produceret, dette vil det sige, at osten er et stykke håndværk, som alle de andre pecorino ost fra Giuseppe Cugusis ‘Sa Marchesa’. Pecorino er lavet fra upasteuriseret fåre-råmælk og let delikat røget. Ostehjulet skylles hurtigt med rødvinsedddike og smøres med lokalt ekstra jomfruolivenolie. Osten bliver lagret fra otte til fireogtyve måneder.
Osten spises alene eller ledsages af brød og saltet kød fx lardo i tynde tynde skiver, salat bønner eller kikærter.
Rives til risotter, pastaretter og supper i godt selskab med pancetta eller guanciale. Parret med jordbær og sure appelsiner, pære, figner og dadler. Den passer godt med let brusende danskvand, mousserende vin og ikke mindst en god rødvin.
Niels –
Smag: Landbrug, hø, urter, røg, olivenolie, rødvin. Herlige små krystaller indeni (ikke salt), som giver en herlig tekstur. Dejlig fornemmelse i munden. Jeg vil prøve den med lardo el. guanciale, brød og lidt olie. Innovativ. Dejlig ost, som vil imponere både kendere og liebhavere.