Beskrivelse
Lonzino betragtes som et af de ædleste stykker af grisen. Lonzino fremstilles af mørbraden og er et af de typiske produkter i Parma og området – ‘Bassa parmense’.
Lonzino er et magert lufttørret charcuteri-stykke, idealt til dem, der ikke vil opgive smagen og samtidig holde den slank linje. Let og velegnet til alle, små som voksne. Det indeholder ikke GMO’er, konserveringsmidler, laktose og gluten.
‘Lonzino’ fremstilles af den værdsatte mørbrad fra grisen.
En gang krydet med forskellige urter efter ældgammel tradition, bliver mørbraden plejet, forkælet og masseret af kyndige hænder i det antikke Salumificio Rossi: hvor håndværket er blevet overleveret fra far til søn i generationer siden 1800-tallet med det formål at skabe kvalitets charcuteri.
Svinemørbrad fyldes i et tarm og tørres i minimum 3 måneder.
Fileten kaldes også ‘lombo’ eller ‘Lombetto’ afhængigt af produktionsområdet.
Det har en aflang cylindrisk form, kødet er kompakt. Når det skæres har skiven en rød farve med en unik duft og antydninger, der stammer fra krydderiblandningen, der holdes tilstrækkeligt under ‘pleje’ og opmærksom i tre måneder i rum med passende temperatur og fugtighed.
Anvendelse i køkkenet
Lonzino kan hurtigt og nemt tilberedes som en lækker forret, på pizza eller som suveræn ‘Carpaccio’ i skiver med frisk rucola og radicchio- salat, flager af parmesan, friske champignon og et drys citron- eller balsamicoeddike.
Organoleptiske egenskaber
Intens aroma, delikat og sød smag, typisk rød farve.
Opbevaringsbetingelser
Uåbnet: Opbevares køligt og tørt.
Åbent: opbevares i køleskabet ved +5° C.
Producent:
Håndværks charcuteri fra Salumificio Rossi, Parma.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.