Beskrivelse
Parmigiano Reggiano lagret i 60 måneder er en ædelost for “Buongustaio”/“ madelskeren”og for dem, der er interesseret i en ost med en suveræn og uforlignelig organoleptisk profil.
Vores økologisk Parmigiano Reggiano lagret i 60 måneder har hvilet i 5 år. Denne gang har løftet et fantastisk produkt til fortræffelighed og har udviklet afgjort unikke og uforlignelige organoleptiske egenskaber i den mest berømte og imiterede ost i verden.
Dens sprødhed er naturligt øget og præsenterer en ravgul, kornet og mineraliseret ‘pasta’.
Smagen er intens, men aldrig krydret (som det er tilfældet med andre meget modne oste).
De typiske aromaer af yngre modninger (mælk, yoghurt og hø) giver plads til meget mere komplekse og markerede, træagtige, røgede, krydrede og citrusdufte.
Organoleptiske egenskaber
* Særlig hård og smuldrende “pasta”, rig af tyrosin krystaller .
* På næsen præsenterer den aromaer og antydninger af krydderier, træ og citrusfrugter
* Smagen er af ren umami og intens, men aldrig overdrevent.
Økologisk ‘bjerg’ Parmigiano Reggiano DOP
Vi importerer vores økologiske Parmigiano Reggiano direkte fra en mindre familie virksomhed, der igennem generationer kun har fremstillet økologisk fra Bardi-bjergene, cirka 70 km fra Parma.
En pragtfuld middelalderlandsby med en fabelagtig bjergrigt landskab med koracerne Bruna Alpina e Frisona Italiana.
Disse køer græsser i den friske luft på enge i stor højde og takket være det kølige og regnfulde klima, brødføder de sig på den lokale flora, urter og hø, der er mere varieret og frodig end sletterne – en ernæring, der giver en endnu bedre Parmigiano Reggiano.
Forskellene mellem ‘bjerg’ Parmigiano Reggiano og traditionel Parmigiano Reggiano er få, men alligevel afgørende for kvaliteten af det færdige produkt.
Generelt har ‘bjerg’ Parmigiano Reggiano med en lidt mere intens strågul farve. Smagen er mere intens, men som de andre organoleptiske egenskaber kan den variere afhængigt af den anvendte mælk.
Som den traditionelle Parmigiano Reggiano har den økologiske prik skrift på langs af skorpen, ingen huller i osten, fremkost af krystaller (hvis osten er modnet mere end 12 måneder). Det er meget svært at tjekke disse parametre, når du køber små stykker Parmigiano Reggiano, derfor vi anbefaler altid at købe min. 500 g. Derudover skal etiketten have DOP stempel fra Parmigiano Reggiano konsortiet. Den økologisk certificering fremhæves ved brug af den grønne blad-symbol. Dette er EU’s fællesøkologiske certificering.
Anvendelse
Den ideelle temperatur til at smage Parmigiano Reggiano er mellem 16° og 17° og tages ud af køleskabet ca. 30 min. før spisetid.
Prøv den med god aromatisk honning som kastanie honning, “Salumi misti” (dvs. blandet italiensk charcutteri) som Salame Felino, Prosciutto di Parma, Coppa di Parma, lonzino og strolghino, culatello. Du kan købe ‘salumi’ her på min hjemmesiden.
Du nyder også vores 60 måneder lagret stravecchio med vores citrusmarmelade eller mørk chokolade min. 70% kakao.Bedste parring absolut med en ægte balsamico 25 år ældre som ‘Aceto Balsamico Tradizionale Di Modena D.O.
Drysset på en risotto og en pastaret med grøntsager er dette kulinarisk ost enestående.
Den lange modning gør den perfekt til ret søde, runde og modne vine, såsom en Amarone della Valpolicella eller en Marsala, og til dessertvine. Fremragende med en god prosecco eller spumante vin, strengt taget, italiensk.
Vores Parmigiano er certificeret økologisk lavet i bjergene i Bardi (Parma) med kun 100% italiensk mælk, fri for konserveringsmidler og pesticider fra køer forkælet og opdrættet udendørs.
GMO fri.
Naturlig laktosefri og letfordøjelig, velegnet til alle: børn, voksne og ældre og til atleter på grund af den betydelige mængde calcium.
Opbevaringsbetingelser:
Parmigiano Reggiano skal opbevares i køleskabet, og når den er taget ud af vakuumpakken, er det tilrådeligt at placere den i en glas beholder med lufttæt forsegling eller pakket ind i bagepapir (du kan bruge bagepapir). Det anbefales at indtage osten inden for et par måneder efter åbning.
Det er en sjælden perle, der er værd at smage mindst én gang!
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.