Beskrivelse
En 24 måneders Parmigiano Reggiano DOP har en god balance mellem den søde og salte smag på ganen, og antydningerne af mælk og yoghurt ledsages af noter af smeltet smør og frisk frugt såsom banan og ananas. Osten er smuldrende og kornet. Parmigiano Reggiano er uden tilsætningsstoffer, konserveringsmidler, OGM og er naturlig laktosefri. Dens søde og elegante smag gør den perfekt også som en lille aperitif-snack, salat, til minestrone suppe både revet og i flager samt til æggekager eller gratinerede madretter i ovn.
Derudover tilpasses den fint til frisk frugt såsom pærer, æbler, druer eller jordbær eller som dessert.
Der anbefales rød vine med medium krop, dvs. vine omkring 12-12,5% alkohol som f.eks. Chianti classico, Gutturnio, Sangiovese Romagnolo samt Barbaresco.
Hvis du vil servere den med en hvidvin, kunne en god mousserende vin fra Franciacorta være et godt bud.
Økologisk ‘bjerg’ Parmigiano Reggiano DOP
Vi importerer vores økologiske Parmigiano Reggiano direkte fra en mindre familie virksomhed, der har igennem generationer kun fremstillet økologisk fra Bardi-bjergene, cirka 70 km fra Parma.
En pragtfuld middelalderlandsby med et fabelagtig bjergrigt landskab med koracerne Bruna Alpina e Frisona Italiana.
Disse køer græsser i den friske luft på enge i stor højde og takket være det kølige og regnfulde klima, brødføder de sig på den lokale flora, urter og hø, der er mere varieret og frodig end sletterne – en ernæring, der giver en endnu bedre Parmigiano Reggiano.
Forskellene mellem ‘bjerg’ Parmigiano Reggiano og traditionel Parmigiano Reggiano er få, men alligevel afgørende for kvaliteten af det færdige produkt.
Generelt har ‘bjerg’ Parmigiano Reggiano med en lidt mere intens strågul farve. Smagen er mere intens, men som de andre organoleptiske egenskaber kan den variere afhængigt af den anvendte mælk.
Som den traditionelle Parmigiano Reggiano har den økologiske prik skrift på langs af skorpen, ingen huller i osten, fremkost af krystaller (hvis osten er modnet mere end 12 måneder). Det er meget svært at tjekke disse parametre, når du køber små stykker Parmigiano Reggiano, derfor vi anbefaler altid at købe min. 500 g. Derudover skal etiketten have DOP stempel fra Parmigiano Reggiano konsortiet. Den økologisk certificering fremhæves ved brug af den grønne blad-symbol. Dette er EU’s fællesøkologiske certificering.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.