Beskrivelse
En 30 måneders Parmigiano Reggiano DOP har antydninger af tørret frugt, aromaen af kød bouillon og krydderier som muskatnød. Flagerne er opløselige, meget smuldrende og tørre. Med denne parmigiano kan du opleve den rene umami-smag og vække den femte smagssans. Parmigiano Reggiano er uden tilsætningsstoffer, konserveringsmidler OGM og er naturlig laktosefri.
30 måneders Parmigiano Reggiano er ideelle til tilberedning af pastaretter, risotto og hovedretter: i carpaccio (fisk eller kød-carpaccio) eller på roastbeef, perfekt også i salat og til friske grøntsager evt. med en dråbe af en god ekstra jomfruolivenolie. Efter 30 måneder kan en Parmigiano Raggiano også nydes som dessert i godt selskab med en mørk chokolade eller som ’meditations’ ost med en fin vin.
Den lange modning gør det muligt at kombinere denne særlige type Parmigiano Reggiano med mere strukturerede rødvine i fuld krop: Vine med fuld krop er ofte fadlagret. Alkoholen stiger til 12,5-13,5 %.
Økologisk ‘bjerg’ Parmigiano Reggiano DOP
Vi importerer vores økologiske Parmigiano Reggiano direkte fra en mindre familie virksomhed, der har igennem generationer kun fremstillet økologisk fra Bardi-bjergene, cirka 70 km fra Parma.
En pragtfuld middelalderlandsby med en fabelagtig bjergrigt landskab med koracerne Bruna Alpina e Frisona Italiana.
Disse køer græsser i den friske luft på enge i stor højde og takket være det kølige og regnfulde klima, brødføder de sig på den lokale flora, urter og hø, der er mere varieret og frodig end sletterne – en ernæring, der giver en endnu bedre Parmigiano Reggiano.
Forskellene mellem ‘bjerg’ Parmigiano Reggiano og traditionel Parmigiano Reggiano er få, men alligevel afgørende for kvaliteten af det færdige produkt.
Generelt har ‘bjerg’ Parmigiano Reggiano med en lidt mere intens strågul farve. Smagen er mere intens, men som de andre organoleptiske egenskaber kan den variere afhængigt af den anvendte mælk.
Som den traditionelle Parmigiano Reggiano har den økologiske prik skrift på langs af skorpen, ingen huller i osten, fremkost af krystaller (hvis osten er modnet mere end 12 måneder). Det er meget svært at tjekke disse parametre, når du køber små stykker Parmigiano Reggiano, derfor vi anbefaler altid at købe min. 500 g. Derudover skal etiketten have DOP stempel fra Parmigiano Reggiano konsortiet. Den økologisk certificering fremhæves ved brug af den grønne blad-symbol. Dette er EU’s fællesøkologiske certificering.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.