Beskrivelse
Strolghino er en lille og delikat pølse, der typisk kommer fra ‘Bassa parmense’ dvs. det område med fladt land beliggende på sydsiden af Po-floden. Det er væsentligt, at den nordlige udkant af Parma også er kendt som ‘Bassa Parmense’. Navnet stammer fra det faktum, at det er den laveste del over havets overflade i hele provinsen. Det omfatter kommunerne Polesine Parmense, Zibello, Roccabianca, Sissa-Trecasali, Colorno, Mezzani, Sorbolo, Busseto, Soragna, San Secondo Parmense, Torrile, Strolghino og Fontanellato, stedet, hvor vores strolghino bliver fremstillet.
Strolghino fremstilles af kødet fra forarbejdningen af Culatello: det fineste italienske charcuteristykke – også tilgængelig i ItaliAnnas sortiment.
Tidligere opdrættede hver familie grise derhjemme, som blev fodret med madrester fra køkkenet, så intet gik til spilde.
Strolghino er født af disse hjemmelavede produktioner, det første lufttørrede kød, der spises efter forarbejdning af grisen. Det omhyggelige valg af kød og ingredienser er en afgørende faktor for pølsens succes. Og efter kødet er finhakket fyldes det i en ekstremt tyndt tarm, som fremskynder tørringen og hurtigt bringer den til modenhed.
I modsætning til andre pølser som f.eks. Salame Felino, kræver Strolghino ikke en lang lagring og skal spises ung, og dens karakteristika er dens sødme og blødhed: dette er de egenskaber ved Strolghino, der er mest værdsat af en ægte ‘Buongustaio’, hende/ham med god smag og forstand for ‘Den perfekte ægtevare’.
Selve navnet ‘Strolghino’ er også usædvanligt. Navnet kan spores tilbage til ordet ‘strolga’, der betyder “heks” eller “spåkone/troldkvinde” på den emilianske dialekt.
Traditionen hævder, at produktionen af ’Strolghino’ engang blev brugt til at forudsige ældningsprocessen og modenhed for resten af charcuteri.
Ikke overraskende, for blandt de mange pølser lavet af svinekød, er Strolghino den første klar til skæring.
En mindre udbredt historie-variant hævder, at Strolghino er et pålæg, der er svært at lave på en håndværksmæssig måde, så meget, at det er nødvendigt at konsultere en ‘strolga’, en troldkvinde.
Hvordan spiser man Strolghino?
Typisk er det en pølser til en aperitif. Skær den i lidt tykke skiver, cirka en centimeter, og par den med et par stykker eller flader af fx vores økologiske Parmigiano Reggiano.
Vores ‘strolghino’ kan spises som den er, fordi den er flået fra tarmen og klar til at spise og nyde som du vil.
Den rigtige vin.
Den bedst egnede kombination involverer en frisk og delikat vin, både stille og mousserende, for eksempel af Malvasia-druer! Alternativt kan du vælge en lidt livlig rødvin, ideel til at forstærke dens runde smag, såsom Lambrusco.
Vægt
Vores strolghino er en håndværks vare derfor er vægten ‘cirka’ 200 gr.
Strolghino er uden konserveringsmidler, GMO samt laktose og glutenfri.
Opbevaring
Uåbnet: Opbevares køligt og tørt.
Efter åbning: opbevares i køleskabet ved max +5 ° C.
Producent:
Salumifio Rossi, Sanguinari Di Fontanellato, Parma
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.